Werkwijze

Tussen het idee een nieuwe tuin te willen en op uw terras te gaan zitten, zitten behoorlijk wat stappen. Om dit hele proces voorspoedig te laten verlopen, maken we heldere afspraken met een ‘tijdsverwachting’.  Zo weet u altijd waar u aan toe bent.

 

Intake

Dit is het eerste gesprek om te kijken of we een ‘tuinklik’ hebben. In een vrijblijvend intakegesprek neem ik de bestaande situatie van uw tuin op en bespreek ik uw wensen en doelen. We praten over de gewenste indeling en gebruik van de tuin, evenals eventuele bestaande bomen en struiken die behouden moeten blijven. Wat vindt u mooi, wat moet blijven en wat moet anders. Ik ga het meten, en kan u wellicht meteen een totaal prijs voor het plan geven. En dan begint het creatieve proces!  

Schetsontwerp

Wanneer we een 'tuinklik' hebben, en uw wensen aansluiten bij mijn ideeën, dan stel ik een opdrachtbevestiging samen met alle gemaakte afspraken helder op een rijtje. 

Dan ga ik achter de tekentafel, Een schets wordt gemaakt, een indelingstekening waarop de grote lijnen zijn aangegeven, inclusief plantvakken, gazon, eventuele veranda, waterelementen, paden, enzovoorts. Dit schetsontwerp wordt uitgebreid besproken, verhelderd met beelden,  en pas verder uitgewerkt tot in detail als u volledig achter het ontwerp staat. We bespreken dan ook het beplantingsplan, ik heb voorbeelden bij me en we bespreken de uitvoering. Zo komen we samen tot een plan dat bij u past.

Volledig uitgewerkt tuinontwerp

Het tuinontwerp op schaal is met de hand getekend en uw map bevat:

Een matentekening met duidelijke afmetingen voor de indeling van de tuin, inclusief bestrating en plantvakken.
Een beplantingsplan mét bloembollenbijlage, onmisbaar voor vroeg bloei, verwilderingsbollen komen elk jaar te rug mét vriendjes!
Een toelichting met plantinstructies en grondvoorbereiding.(héél belangrijk!)
Dit ontwerp biedt een overzichtelijke basis voor de aanleg van uw tuin.

Voor een tuin tot 350 m2, betaalt u voor dit complete pakket €1495,- e.e.a. afhankelijk van afstand, wensen.  (Grotere tuin is wat duurder,  maar dit stijgt niet evenredig gezien in dit bedrag de basiskosten verwerkt zijn.) U kunt dit in 2 delen betalen, afhankelijk van de stappen die we doorlopen. Het geheel wordt in een tekenmap en ingebonden opgeleverd, met voldoende werk-kopieën.

Uitvoering

Met dit complete pakket heeft u de mogelijkheid om de tuinaanleg zélf uit te voeren, het te laten doen, en alles ertussenin. Dit kan uw eigen hovenier zijn, of een vakman uit mijn mijn netwerk. U kunt ook alleen een stratenmaker inhuren en de rest zelf doen, met mijn begeleiding. Bovendien kan ik u helpen bij het regelen van materialen en het vinden van betrouwbare bedrijven via mijn netwerk. Dit biedt u flexibiliteit en ondersteuning op maat bij het realiseren van uw tuinproject. 

De beplanting vormt een belangrijk onderdeel van de tuin en wordt door mij volgens het gemaakte beplantingsplan uitgezet. U kunt dit zelf planten, of laten inplanten. Beplanting brengt uw tuin tot leven. Soortechtheid en kwaliteit is een belangrijk punt bij de realisatie van uw tuin. Met afspraken op maat én eventueel een stukje doe-het-zelf past dit altijd binnen uw budget.

Benieuwd wat we voor u kunnen doen?