Andere diensten

Ontdek onze diverse diensten bij de Tuinerie, van unieke beplantingsplannen die uw tuin transformeren zonder ingrijpende veranderingen, tot inspirerende lezingen en workshops die uw groene vingers verder ontwikkelen.

Beplantingsplan

Misschien heeft u een prima indeling in uw tuin, maar is de beplanting niet meer wat het moet zijn. Bestrating prima, maar geen goede doorbloei in uw border. Dan kunt u voor u bestaande tuin een nieuw beplantingsplan laten maken, met minimaal ‘groot’ ingrijpen, een compleet frisse tuin! Een borderontwerp is ook een nieuw beplantingsplan, in een bestaande situatie. Dus een strook of plantvak in een op zich prima tuin verder, maar de beplanting is niet wat u ervan verwacht.

Ik kom langs voor een vrijblijvend gesprek, om de bestaande situatie te aanschouwen en te inventariseren wat uw stijl is en de mogelijkheden met betrekking tot zon en schaduw, grondsoort enz. Een beplantingsplan voor een border kost ongeveer rond de €450, -, afhankelijk van de maat, óf en hoe vaak ik moet komen, over welke afstand enz.

Ook hiervoor kunt u de beplanting weer bij ons bestellen. Neem contact op voor de mogelijkheden of een exacte offerte. Dan kom ik langs om te kijken of we een 'tuinklik' hebben!

Lezingen

Ik verzorg prachtige lezingen, over De Tuinerie of een ander tuin-onderwerp; ‘Hoe maak ik een mooie Border’, over buitenlandse tuinen, toepassingen van bloembollen, moestuinen, en nog vele andere onderwerpen.

De nieuwe digitale apparatuur en een dosis enthousiasme verzekerd een geslaagde avond. Een gezellige tuinavond waarbij mooie beelden vergezeld gaan van praktische tips en uitleg. Leuk voor uw tuinclub of -vereniging! In overleg is het mogelijk een programma samen te stellen van diverse onderwerpen, ook kunnen we samen een 'tuinreis' gaan maken naar de mooiste tuinen van Engeland, Schotland, België, Frankrijk, of elders in Europa.

Als u contact opneemt, kan ik u een overzicht van onderwerpen en informatie zenden. Ook zijn er referenties beschikbaar.

Workshop

Er zijn diverse les programma’s, ‘Border-cursus’, ‘Mooie Moestuin aanleggen’ of ‘Ontwerp je eigen tuin’. Er is een Border-cursus; in drie dagdelen van 3 uur, waarbij men zelf aantekeningen kan maken, en die voor een grotere groep kan, of juist voor een (tuin) clubje in de huiskamer. Men ontvangt een hand-out voor elke cursist zodat men thuis dit nogmaals na kan lezen. Belangrijk doel van mij is dat iedereen een leuke avond heeft, en natuurlijk wat opsteekt. We onderzoeken wat een border nu eigenlijk is, welke vormen zijn er, welke keuzes maak je m.b.t. kleur / onderhoud / sfeer etc. zelf. De bedoeling van de cursus is om aan de hand van veel beeldmateriaal een aantal zaken de revue te laten passeren. Deze cursus wordt door deelnemers als zeer leerzaam ervaren.

Workshop

Mooi moestuinieren

Leer in 3 dagdelen de belangrijkste tools om succesvol je eigen moestuin te ontwerpen en te onderhouden!

Veel informatie over de gewassen in de moestuin, verschillende groentenrassen, klein- en groot fruit, zaaikalender, eten het jaar rond, wat zijn voor –en nadelen van voorzaaien, goede en slechte buren, lastige en eenvoudige gewassen, snijbloemen en de dubbele voordelen daarvan, Combinaties op kleur, gewasbescherming, bestrijding ziektes en plagen, enz. en natuurlijk de ‘vergeten’ groenten!

Wederom met veel prachtige beelden, van de mooiste moestuinen in Europa. U ontvangt een notitieblok van De Tuinerie, en een zeer uitgebreide handout inclusief zaaikalender en de inhoud van de tekst. Zodat u dit thuis nog eens rustig na kunt lezen. Gezellig, en nog wat opsteken ook! let op; de opgave voor workshops op individuele basis gaat altijd via de webshop!

Benieuwd wat we voor u kunnen doen?